Handen på hjärtat

Ananas

Kategori: Allmänt, Gravid

 
 
Jag funderar rätt mycket på det där med ananas som igångsättningsmetod.
 
Jag har en vän som hävdar att hennes första förlossning drog igång (två veckor för tidigt) efter att hon ätit massa ananas. En snabb googling visar att det finns fler som hävdar att de varit med om samma sak. Å andra sidan säger andra uppgifter att man måste trycka i sig jädra massa ananaser på kort tid för att det ska ha någon effekt.
 
Det där med att hjälpa förlossningen lite på traven med olika metoder tror jag mest är humbug och placebo. Men. Just nu vill jag äta mycket ananas. Det är något med den fräscha och fruktiga smaken som lockar (och det hjälper ju säkerligen till att få mig att drömma mig bort till paradisstränder och andra exotiska platser som jag saknar så mycket). Bara i dag har jag tryckt i mig nästan en hel ananas. Och då kommer ju de där tankarna om att det kanske kommer att sätta igång någonting som jag inte är riktigt redo för än.
 
Borde jag dra ner på mitt ananasätande, bara för att vara på den säkra sidan? Eller är det fritt fram?
 
 

Det här är jag

Kategori: Allmänt, Gravid

 
Det här är jag just nu. Eller ja. Inte just nu. Det här var jag i lördags. Det har gått fem dagar sedan dess, och jag kan eventuellt ha blivit lite rundare ändå. Vill dock passa på att skylla ifrån mig lite, och säga att det inte BARA beror på att jag tryckt i mig godis och kladdkaka under den tiden. Det lilla livet som växer inom mig tjockar nog på sig rätt bra också för närvarande.
 
För ja. Du har nog inte missat att jag är gravid. Ganska mycket höggravid, dessutom. Fyra dagar kvar till BF, men jag tror att bebis planerar att stanna inne ytterligare några dagar.
 
Jag tycker inte om när människor ska vara så himla utförliga och förklara allt. Men nu tänker jag vara sån ändå. Ber om ursäkt för det. Både till dig och till mig själv. Den här bloggen kommer (troligtvis) handla mest om livet med min bebis. Och min sambo. För en sån har jag också. Och varför jag skriver- det är för att jag helt enkelt älskar att skriva. Och för att jag inte har tålamod med en "riktig" dagbok.
 
Så. Välkommen hit då. Jag hoppas att du vill återvända.
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.