Handen på hjärtat

Babblarna på Skansen

Kategori: Vardag

 
I dag var det söndagsutflykt för hela slanten. Vi mötte upp Marielle och Ella på Skansen för att se Babblarna- musikalen. Tyvärr hade lilla Lee blivit sjuk, så han fick vara hemma med David. Men jag är glad att tjejerna i familjen kunde komma ändå.
 
 
Efter att ha röjt loss i lekparken bredvid Solliden åt vi lunch. Jag tog SJÄLVKLART köttbullar. Finns det köttbullar på menyn kan det ju aldrig bli fel. Musikalen var bra, men Max tajmade in att bli supertrött och jättegnällig ungefär en kvart in. Så det var bara att sätta honom i vagnen och promenera runt lite tills han somnade. Vilket gick fort. Tråkigt, med tanke på att han tycker om Babblarna.
 
 
 
 
Ella slocknade också så fort det var slut, så vi vuxna kunde passa på att köpa varsin mjukglass och promenera runt och titta på djuren. Det var verkligen en supermysig eftermiddag. Kul att träfa Marielle igen, det var alldeles för längesen. En i familjen har somnat gott nu, och jag tror att vi andra två också kommer slockna ovaggade när det är dags. Det brukar bli så av mycket frisk luft och promenerande.
 
 
 
 
 
 
 
 

Uteritt

Kategori: Träning, Vardag

 
Efter ett par månaders sommaruppehåll, när hästarna har varit på bete, har ridningen äntligen startat igång igen. Jag rider ju lektion på ridskola varje lördag, och har så gjort sedan jag var liten.
 
Efter ett så pass långt uppehåll brukar de första passen vara lite lugnare. Det blir en mjukstart för både häst och ryttare, och inte mig emot. Min kondis är på noll och jag har gått upp några kilon under sommaren, så det hade varit vansinnigt jobbigt att fortsätta där vi slutade i juni. Och i dag stod uteritt på schemat, vilket passade bra då det var härligt väder.
 
Vi red upp till den gamla campingen, som numera är en stor äng med ett stort träd i ena änden, och runt den går en grusväg som påminner om en ovalbana. Där fick vi rida runt fritt två och två. Hästarna var pigga och alerta, och när vi bestämde oss för att galoppera blev min häst väldigt glad och bockade lite. Det upprepade han vid varje galoppfattning (och även om jag inte gjorde någon galoppfattning utan bara släppte efter på tygeln och på så sätt tillät honom att gå upp i galopp), och jag är glad att jag lyckades sitta kvar. Men jag klandrar honom inte för det, han var ju bara glad över att få springa fort.
 
 
 

Skor och stövlar

Kategori: I barngarderoben

 
Kan ju lika gärna passa på att visa upp skorna som vi köpte till Max i Mall of Scandinavia. Ett par svarta stövlar. Ville inte ha massa mönster eller Disney- figurer på stövlarna, och då fanns det bara de här inne på Din Sko (var inte så sugen på rosa eller lila). Men det är å andra sidan typ sådana jag var ute efter, så jag är jättenöjd.
 
Blev dock så himla förvånad när vi mätte Max fötter. De har vuxit 1,5 cm sedan jag köpte hans första skor för några månader sedan. När kan det ha varit? April- maj någon gång. Från 12,3 till 13,8. Helt galet. Var tvungen att be Alex dubbelkolla så att jag hade gjort rätt när jag mätte foten, då det kändes så orimligt. Men det stämde.
 
Köpte även ett par gympadojjor. De hade jag faktiskt spanat in sedan tidigare, och nu var det dessutom nedsatt pris på dem så då kändes det dumt att inte slå till när vi ändå behövde köpa just sådana skor.
 
Ska bli spännande att se hur länge han kan använda de här skorna innan han växer ur dem...