Handen på hjärtat

Mitt första butiksbesök på egen hand

Kategori: Vardag

 
Jag har ju glömt att berätta! Sorry för världens sämsta bild, men det var mörkt i garaget och jag hörde människor sm närmade sig- och då ville jag inte bli påkommen med att ta massa selfies.
 
För ett par veckor sedan lånade jag en bil från jobbet och åkte på butiksbesök på egen hand. ALLDELES ENSAM. I och med att jag tog körkort en månad innan min son föddes, och att jag varit tillbaka i tjänst sedan efter midsommar, har det inte blivit av tidigare. Och jag kan ärligt erkänna att jag dragit mig för det. Att köra min egna bil är inga konstigheter, det kan jag göra vart som helst. Men att köra en bil jag aldrig kört förut, det är läskigt.
 
De vanliga lånebilarna är automat, vilket jag aldrig har testat. Och jag har inte någon tanke på att låna en sådan och sedan krocka det första jag gör för att jag förväxlar bromspedalen med den icke existerande kopplingen. Så jag nosade upp en av få manuella bilar och fick låna den.
 
Skulle åka från Huvudsta till Skärholmen. Hade gps. Det första som händer? Jag svänger fel vid Tomteboda, och istället för att åka ut på motorvägen hamnar jag i stan. I city. Mitt absolut värsta. Fick åka över hela Kungsholmen. En oönskad omväg, men jag kom fram till slut. Och på tillbakavägen körde jag den väg jag känner till.
 
Jag krockade inte. Och jag lyckades backa in när jag parkerade. Det har jag inte gjort sedan jag gick på körskola. Tummen upp på det, nu vågar jag kanske besöka fler butiker i framtiden. Det är ju rätt nödvändigt ibland.
 
 

Handla billiga barnkläder

Kategori: I barngarderoben, Vardag

 
Sedan jag blev mamma har ett nytt intresse seglat upp på min horisont. Barnkläder. Jag köper, och köper, och köper, och köper. Varje gång jag går förbi ett Lindex eller KappAhl har jag smitit in och kommit ut med en påse. Beställer även en hel del på nätet, och blir lika glad varje gång det ligger ett paket i postfacket. Det finns så mycket fint som jag vill köpa till Max. En hel del saker som han behöver också, som overaller, regnkläder och överdragsbyxor. Men han kanske inte behöver två uppsättningar galonkläder, fodrade galonkläder, skaljacka och skalbyxa, andra överdragsbyxor, tre vinteroveraller (bra att ha extra...), två par gummistövlar, två par allvädersstövlar, två par gore tex- höstskor...
 
Jag försöker att hitta begagnat på Tradera och loppis, i synnerhet ytterkläder. Det är snordyrt att köpa sådant nytt, även om jag hittat vissa saker billigt och rabatterat. Ett annat ställe där man kan fynda är på klädbytardagar. Förra helgen var det två stycken som jag besökte.
 
500 meter från där vi bor anordnas det två gånger om året klädbytardagar under en hel helg. Den här gången passade jag även på att sälja lite saker. Man lämnade in det man ville sälja (uppmärkt med bokningsnummer och pris) under veckan, och på söndagen fick man hämta det man ville ha tillbaka om det inte blev sålt. Pengar (minus 25%, som tillfaller de som anordnade kalaset) kommer swishas över inom kort. Jag har ingen aning om hur det gick, men jag hämtade hem en del grejer och letade förgäves efter andra, så jag gissar att lite försvann i alla fall...
 
Den andra kädbytardagen var i min gamla grundskola. Åkte dit och köade en kvart innan det öppnade kl 10, och det var tur det för det tog inte lång tid innan kön ringlade sig lång på skolgården. När vi fick komma in blev det kaos. Det var bara att snabbt lokalisera var de intressanta storlekarna fanns, och sedan gå loss. Plocka på sig allt som verkade någorlunda intressant och efter överläggning med sig själv hänga tillbaka det man inte ville ha. Det var helt galet. Trångt och varmt. Och inte så mycket intressanta saker som jag hade hoppats på (ska inte ljuga, kom hem med en del men hade hoppats på bra vinteroveraller och skalkläder).
 
Men det är i alla fall ett bra tips om man vill handla barnkläder och allt annat som rör barn till lite billigare pris. De flesta plaggen jag köpte kostade mellan 10- 20 kronor styck. Har man klaustrofobi eller svårt för många människor på samma plats kan det kanske vara en bättre idé att fortsätta handla på nätet.
 
 

På fötterna

Kategori: I barngarderoben

 
Max hittade en gigantisk vattenpöl idag. Jag gissar att jag får vara glad över att han inte la sig ner och försökte bada på riktigt, utan nöjde sig med att skyffla vatten med en spade.
 
Thank you everyone som går att tacka för att ungen äger ett par (nåja, eventuellt lite fler än så) gummistövlar. Och för att han hade ett av paren på sig.