Handen på hjärtat

Gul bebis

Kategori: Allmänt

 
Lilla Grodan Boll har haft lite dåliga bilirubinvärden, vilket resulterat i att hans hud varit gul. Han gick dessutom ner lite väl mycket i vikt efter födseln, och de två sakerna har resulterat i att vi behövt åka in till Danderyds Sjukhus varje dag den här veckan. Det har varit rejält påfrestande för mammahjärtat, i synnerhet när neoläkaren ringde i onsdags när vi precis kommit hem efter dagens besök och sa att det bara var att komma in igen för kontroll.
 
I onsdags fick vi en sollampa, som Bollen fick sova på under natten. Det ordinerades även att öka på dosen mat. Det hjälper tydligen, så att bebisen kan kissa ut allt det gula. Så numera ammar jag från båda brösten plus ger honom 20 ml utpumpad bröstmjölk på flaska var tredje till fjärde timme. Och det gav resultat! Igår hade hans värden förbättras så mycket, och han hade gått upp ytterligare 20 gram från dagen innan, att vi blev utskrivna.
 
Nu gäller det bara att fortsätta tokmata honom, så att han tjockar på sig ännu mer och det sista gula försvinner.
 
 
 

Det blev en bebis!

Kategori: Allmänt, Gravid

 
Vår lilla familj har utökats med en ny medlem! I fredags 8 april kl 05:37 valde han att komma ut, vår lilla prins.
 
Det var en långdragen förlossning, från det att vattnet gick till att han var ute tog det 33 timmar och 40 minuter. Men allt det jobbiga försvann när vi fick se honom. Världens finaste lilla kille (säger jag helt objektivt förstås). Ska pränta ner en förlossningsberättelse, tänkte jag, men just nu är det mest mata och trösta som gäller. Det känns som ett under att jag ens har tid att skriva det här inlägget, men äntligen sover han själv bredvid mig i babynestet utan gnäll. Gårdagens skrikfest är förhoppningsvis ett minne blott.
 
 

Säng för en liten människa

Kategori: Allmänt, Gravid, Inredning

 
Sent om sider har vi äntligen köpt en spjälsäng till bebisen OCH dessutom monterat den. Eller ja, monteringsbiten skötte Alex och hans bror. Jag tror att jag är entledigad från sådana aktiviteter efter den lilla incidenten när jag började panikgråta över att jag inte lyckades montera ihop sängborden vi köpte för ett par år sedan.
 
Spjälsängen är i vilket fall en helt vanlig Gulliver från Ikea. Ingen Rolls Royce, men förhoppningsvis har bebisen vett att inte klaga. Även innehållet kommer från Ikea, det vil säga spjälskydd, madrass, bäddmadrass och madrasskydd. Täcke och kudde köpte jag på Babyproffsen, och de grymt snygga sängkläderna var ett reaklipp från NG Baby. 195:- istället för 395:-. Klart jag slog till!